Alkohol. Tylko dla pełnoletnich
Kompania Piwowarska

Aby wejść na stronę, potwierdź, że jesteś osobą pełnoletnią.

Niepoprawny format daty!

Ten serwis, jak alkohol, przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.

Alkohol. Tylko dla pełnoletnich
Nasza witryna stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies zgodnie z Polityką cookies. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
wstecz
09.11.2018

Akademia Barmańska Pilsner Urquell i Książęce Piwna Akademia zapolują na barmańskie talenty!

Lublin i Trójmiasto – to tu w listopadzie zdolnych barmanów będą szukać eksperci Piwnej Akademii Książęcego i ambasadorzy Akademii Barmańskiej Pilsner Urquell. Ci, którzy wezmą udział
w profesjonalnych warsztatach poświęconych sztuce serwowania złocistego trunku i zdobędą uznanie prowadzących, awansują do wielkiego finału. Powalczą w nim o mistrzowski tytuł, nagrody pieniężne oraz prestiżowe szkolenie w Czechach
.

Obok smaku, za który kochają je miliony piwoszy na świecie, piwo to również rytuały, na które składają się m.in. odpowiednia temperatura serwowania, specjalne szkło przeznaczone do każdego z piwnych stylów, określony sposób nalewania i podawania złocistego trunku, a także umiejętność dobierania go do okazji
i łączenia z jedzeniem. Piwna wiedza i savoir-vivre w szczególności przydają się tym, przez których ręce przechodzą nawet setki kufli złocistego trunku dziennie, czyli barmanom i kelnerom. Dwie piwne marki Kompanii Piwowarskiej – Książęce oraz Pilsner Urquell – od lat dbają o to, aby z nalewania i podawania piwa uczynić prawdziwą sztukę. Dlatego w tym roku po raz kolejny wyruszyły w Polskę z cyklem warsztatów przeznaczonych dla pracowników pubów, barów i restauracji, którzy pod okiem ekspertów mogą doskonalić swoje barmańskie umiejętności, a przy okazji zawalczyć o tytuł mistrza oraz cenne nagrody. 

Książęce Piwna Akademia to cykl szkoleń przeznaczonych dla barmanów oraz kelnerów pragnących zgłębić tajemnice beer pairingu, czyli sztuki łączenia piwa z jedzeniem. W tegorocznej, drugiej edycji warsztatów piwno-kulinarnych z ekspertami Akademii mają szansę spotkać się barmani i kelnerzy z 12 największych miast Polski. Czeka na nich solidny łyk wiedzy serwowanej przez doświadczonego sensoryka oraz uznanego szefa kuchni, a także emocje towarzyszące zmaganiom o awans do wielkiego finału. Trójka najlepszych uczestników, która stanie na podium w finale Akademii otrzyma nagrody pieniężne.

Najbliższe warsztaty odbędą się:

  • 13 listopada w Lublinie, Silence Club, ul. Radziszewskiego 8
  • 26 listopada w Gdańsku, Al Ponte, ul. Grodzka 10

Szkolenie z udziałem piwnych specjalności marki Książęce poprowadzą Maciej Chołdrych
z Piwoznawców oraz Jakub Wolski, zwycięzca Hell’s Kitchen.

Akademia Barmańska Pilsner Urquell już od ośmiu lat zagląda za lady pubów i restauracji w całej Polsce
w poszukiwaniu ukrytych barmańskich talentów. Ci, którzy chcą błysnąć swoimi umiejętnościami, mogą wziąć udział w profesjonalnych warsztatach prowadzonych w wybranych miastach Polski przez Ambasadorów Pilsner Urquell oraz Mistrzów Barmańskich z poprzedniej edycji Akademii. Są one świetną okazją, by poznać tajniki degustacji, techniki serwowania na 3 czeskie sposoby oraz wymienić doświadczenia z kolegami po fachu. Warsztaty to również rywalizacja i walka o miejsce w odbywającym się w Warszawie ścisłym finale, podczas którego spotyka się 15 najlepszych uczestników danej edycji. Powalczą oni o tytuł mistrzowski oraz nagrodę główną, którą jest 5-dniowe szkolenie w Browarze w Pilźnie, kolebce pierwszego złotego lagera na świecie, zakończone uzyskaniem prestiżowego certyfikatu. 

Najbliższe warsztaty odbędą się:

  • 14 listopada w Lublinie, Ceska Pivnica, ul. Grodzka 28
  • 27 listopada w Gdyni, Donegal Pub, ul. Zgoda 10

Szkolenie poprowadzą Sławomir Fridel i Marcin Ostrowski, ambasadorzy marki Pilsner Urquell.