Zmiany w Zarządzie Kompanii Piwowarskiej SA Zmiany w Zarządzie Kompanii Piwowarskiej SA
    Informacja Prasowa

Zmiany w Zarządzie Kompanii Piwowarskiej SA

1 stycznia 2023 r. Michał Mrowiec, obecny Wiceprezes ds. Sprzedaży w Kompanii Piwowarskiej, obejmie stanowisko Prezesa Zarządu Ursus Breweries, części Asahi Europe & International w Rumunii.

Michał Mrowiec dołączył do Kompanii Piwowarskiej w grudniu 2015 r. W trakcie swojej kariery wniósł znaczący wkład w transformację i wzrost rentowności spółki w Polsce, wdrażając nową strategię komercyjną firmy. Przed dołączeniem do polskiej spółki Asahi Europe & International jako Dyrektor Handlowy Coca-Cola HBC w Polsce i Wiceprezes ds. Sprzedaży w Unileverze nadzorował wiele udanych pod względem komercyjnym inicjatyw transformacyjnych. Michał Mrowiec posiada tytuł MBA Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach.

Jednocześnie 1 stycznia 2023 r. stanowisko Wiceprezesa ds. Sprzedaży Kompanii Piwowarskiej obejmie Krzysztof Bieliński.

Krzysztof Bieliński rozpoczął pracę w Kompanii Piwowarskiej w 2004 r. jako kontroler finansowy. W kolejnych latach zdobywał doświadczenie w obszarach: planowania strategii i insightów oraz zarządzania przychodami. Ma także roczne doświadczenie w pracy na poziomie europejskim – kierował procesem wdrożenia SAPa w obszarze sprzedaży. Kolejnym etapem jego rozwoju było kierowanie działem rozwoju sprzedaży, a następnie sprzedaży regionalnej. W ostatnich latach Krzysztof Bieliński pracował na stanowisku Dyrektora ds. Kluczowych Klientów, a od września 2021 r. Dyrektora ds. Planowania Strategii.

Opublikowano: 25.10.2022