31.01.2017

Siła pierwszego wrażenia - Kompania Wolontariuszy wesprze Wielkopolanki w poszukiwaniu pracy

Już wkrótce mieszkanki Wielkopolski, które długotrwale borykają się z bezrobociem, będą mogły zwiększyć swoje szanse na rynku pracy. W drugiej połowie lutego odbędzie się bowiem kolejna edycja warsztatów organizowanych przez lokalny oddział międzynarodowej organizacji Dress for Success przy wsparciu Kompanii Piwowarskiej. Zapisy trwają do 10 lutego.

Aż 75% kobiet biorących udział we wcześniejszych szkoleniach organizowanych przez Dress for Success znalazło upragnioną pracę. Nic dziwnego: podczas warsztatów rozwoju osobistego panie m.in. poznają techniki autoprezentacji i komunikacji, uczą się poruszania po rynku pracy, budują poczucie własnej wartości. W myśl zasady „Pierwsze wrażenie robi się tylko raz” spotkania obejmują także porady wizażystki i stylistyki, a uczestniczki otrzymują w prezencie strój na rozmowę rekrutacyjną. Nie bez znaczenia jest także możliwość zawarcia nowych znajomości, wymiana doświadczeń i wzajemne wsparcie, jakiego udzielają sobie kobiety.

Spotkania odbędą się w Poznaniu. Chęć udziału w nich mogą zgłaszać mieszkanki Wielkopolski, które co najmniej od roku nie mogą znaleźć pracy; niezależnie od wieku, wyglądu, wykształcenia czy doświadczenia zawodowego. Aby się zapisać, należy przesłać na adres mailowy rekrutacjadfs@op.pl swoje CV i wypełnioną ankietę, którą można pobrać ze strony kp.pl.

Współpraca z organizacją Dress for Success to dla Kompanii Piwowarskiej jeden ze sposobów wspierania kobiet w biznesie, co stanowi jeden z ważnych punktów polityki personalnej i strategii zrównoważonego rozwoju firmy. Partnerem wydarzenia są Międzynarodowe Targi Poznańskie.