01.03.2018

Odświeżone oblicze Kompanii Piwowarskiej online – nowa strona www.kp.pl już działa!

Kompania Piwowarska wie, że jeśli zmieniać wizerunek, to z rozmachem. Dlatego trzy miesiące po prezentacji nowego logotypu firma uruchomiła nową stronę internetową. Odświeżona witryna pozwala poczuć ducha piwnego świata i tradycji browarów należących do Kompanii Piwowarskiej, a zarazem w czytelny sposób dostarcza wszystkich najważniejszych informacji.

Największą zaletę nowej strony stanowi sposób przedstawienia treści. Jej twórcy postawili na nowoczesność i przejrzystość. Zadbali o to, by na www.kp.pl znalazły się najważniejsze informacje dotyczące Kompanii Piwowarskiej i jej piw, a nawigacja była przyjazna dla użytkownika. Jak podkreśla agencja Flying Bisons, odpowiedzialna za przygotowanie i wdrożenie projektu, podstawowym założeniem było stworzenie czytelnej, ale też eleganckiej strony, która będzie eksponowała kluczowe informacje dla osób zainteresowanych firmą.

Przejrzysty układ strony pozwala szybko odnaleźć informacje o firmie i oferowanych przez nią piwach, wśród których są ulubione marki Polaków – Tyskie, Żubr czy Lech; zapoznać się z historią browarów należących do KP, jak również z działaniami z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu. Osoby zainteresowane aplikowaniem do Kompanii Piwowarskiej w zakładce „Kariera” znajdą nie tylko aktualne oferty pracy, staży i praktyk, opis benefitów pracowniczych i szkoleń, ale także poradnik, jak przygotować się do rozmowy rekrutacyjnej.

Funkcjonalność idzie w parze z estetyką – w momencie otwarcia witryny oczom użytkowników ukazuje się film, który prezentuje Kompanię Piwowarską „w pigułce”. Nie brakuje też klimatycznych zdjęć, czytelnych ikonek i subtelnych szkiców.

Nowa strona jest responsywna i można z niej wygodnie korzystać na urządzeniach mobilnych. Dostępna jest w języku polskim i angielskim, a ponadto w wersji dla słabowidzących – o podwyższonym kontraście.

- Jestem przekonana, że nowa strona stanie się przydatnym i przejrzystym źródłem informacji dla wszystkich osób spoza firmy – kandydatów do pracy w KP, partnerów biznesowych, dziennikarzy czy wreszcie piwoszy. Z kolei dla pracowników Kompanii Piwowarskiej będzie – mam nadzieję – powodem do dumy – mówi Joanna Kwiatkowska, kierownik ds. komunikacji w Kompanii Piwowarskiej.

Odświeżone oblicze Kompanii Piwowarskiej online – nowa strona www.kp.pl  już działa! Odświeżone oblicze Kompanii Piwowarskiej online – nowa strona www.kp.pl  już działa!