Alkohol. Tylko dla pełnoletnich
Kompania Piwowarska

Aby wejść na stronę, potwierdź, że jesteś osobą pełnoletnią.

Niepoprawny format daty!

Ten serwis, jak alkohol, przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich.

Alkohol. Tylko dla pełnoletnich
    wstecz
    03.04.2017

    broWARZENIE z blogerami w Lech Browary Wielkopolski

    Tego jeszcze nie było! Za sprawą blogerów-smakoszy i znanego mistrza kuchni poznański browar zmienił się w prawdziwe laboratorium smaku. W poszukiwaniu idealnych połączeń piwa i kulinariów blogerzy wzięli udział w wyjątkowych warsztatach, pełnych chmielowego aromatu.

    25 marca br. autorzy znanych blogów kulinarnych: MyTuJemy, Wygrywam Z Anoreksją, @tasteofpoznan, @igerspoznan_official, gościli w Lech Browary Wielkopolski. Pod kierunkiem Jakuba Kasprzaka, szefa kuchni restauracji Lumiere, przyrządzili wyjątkowe przekąski, idealnie pasujące do piw Kompanii Piwowarskiej.

    - W czasie warsztatów nauczyłem się przygotowywać dżem z boczku, który od teraz będzie chyba moim popisowym daniem w czasie spotkań ze znajomymi. Fajnie było też zobaczyć, jak powstaje piwo. Zwłaszcza zafascynowała mnie hala, w której nalewa się piwo do butelek – to tempo hipnotyzuje! – skomentował Maciej Blatkiewicz, blog Wygrywam z anoreksją.

    Smakosze zwiedzili też poznański browar, aby poznać tajniki warzenia chmielowego trunku. Podczas degustacji piw, przeprowadzonej pod okiem piwnego eksperta – cervesario Wojtka Brodziaka, odkrywali zaś bogaty świat piwnych smaków i aromatów.

    - Podczas warsztatów kulinarnych nauczyliśmy się sporo trików i nieco podszkoliliśmy nasze zdolności. Podobała nam się także lekcja degustowania piwa, kilka wskazówek na pewno wykorzystamy podczas spotkań z naszymi przyjaciółmi i przy odpowiednim wybieraniu piw do serwowanych posiłków. Wycieczkę do browaru możemy z ręką na sercu polecić rodowitym poznaniakom, jak i przyjezdnym! – podsumowali Magda i Mateusz z MyTuJemy.

     

    W menu warsztatów znalazły się:

    1.      Dania idealnie komponujące się z piwem KSIĄŻĘCE ZŁOTE PSZENICZNE:

    ·         Smażone kalmary z majonezem czosnkowym

    ·         Krewetki z boczkiem z dressingiem azjatyckim

    2.      Potrawy uzupełniające smak piwa KSIĄŻĘCE CIEMNE ŁAGODNE:

    ·         Długo duszona wołowina z chrzanem

    ·         Trufle czekoladowe z grzybami i piwem

    3.      Przekąski pasujące do piwa PILSNER URQUELL:

    ·         Brioche z dżemem z bekonu z żółtkiem i serem pecorino

    ·         Focaccia z tapenadą i sałatką z kolorowych pomidorów

    4.      Przekąski podkreślające smak piwa REDD’S MALINA GRANAT:

    ·         Terrina z kaczki z dressingiem z musztardy z czerwoną cebulą

    ·         Smażone przegrzebki z kaszanką i mango relish

     

    Zwiedzanie & Pub Lech Browary Wielkopolski to pierwsze piwne centrum wycieczek w Polsce. Organizuje wycieczki od 2003 roku, a największą zaletą jest możliwość obserwowania z bliska procesu warzenia piwa. W czasie zwiedzania doświadczeni przewodnicy dzielą się faktami i piwnymi ciekawostkami.

    Do Lech Browary Wielkopolski można zajrzeć od poniedziałku do soboty, od 10.00 do 20.00. Więcej informacji i rezerwacje na stronie: http://www.zwiedzaniebrowaru.pl

     

    broWARZENIE z blogerami w Lech Browary Wielkopolski broWARZENIE z blogerami w Lech Browary Wielkopolski broWARZENIE z blogerami w Lech Browary Wielkopolski broWARZENIE z blogerami w Lech Browary Wielkopolski